• Home
  • Binnenstucwerk

Binnenstucwerk

Zien je wanden er niet meer zo mooi uit als ooit het geval was? Of wil je gewoon een andere sfeer in je woning creëren? Dan is het aan te raden om binnenstucwerk aan een professionele stukadoor over te laten.

Door middel van binnenstucwerk krijgen jouw wanden en plafond weer een prachtige uitstraling. Er zijn ontzettend veel soorten stucwerk om uit te kiezen. Hierdoor krijgt je wand of plafond altijd de gewenste uitstraling.

Waarom binnenstucwerk overlaten aan een expert?

Het is belangrijk dat je binnenstucwerk aan een expert overlaat. Om goed te kunnen stucen heb je namelijk een erg vaste hand nodig.

Door stucwerk aan een professionele stukadoor over te laten, kun je zeker zijn van een prachtig resultaat. Daarnaast werkt de vakman altijd met het beste materiaal.

Bovendien heb je op het werk van een stukadoor ook garantie. Als je geen ervaring met stucwerk hebt, is het dus aan te raden om de klus over te laten aan een vakman.

Verschillende soorten binnenstucwerk

Er zijn verschillende vormen van stucwerk die binnen toegepast kunnen worden. Hieronder benoemen we de verschillende soorten stucwerk, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden.

  • Spackspuiten
  • Sierpleister
  • Behangklaar stucen
  • Sausklaar stucen
  • Raapwerk

Wat is spackspuiten?

Spackspuiten is geen traditionele vorm van stucwerk. Bij het spackspuiten wordt namelijk een machine gebruikt die het materiaal onder hoge druk tegen de wand of het plafond spuit.

Een voordeel van deze techniek is dat het erg goedkoop is om grote oppervlakten te spuiten. Bovendien is het spackspuiten ook relatief snel gedaan. Spackspuitwerk heeft een korrelige structuur en het is mogelijk om dit materiaal direct in de gewenste kleur aan te brengen.

Stucwerk aanbrengen op buitenmuur

Wat is een sierpleister?

Sierpleister is ontzettend hard en moeilijk te beschadigen. Er zijn verschillende soorten sierpleisters te verkrijgen, waaronder bijvoorbeeld Spachtelputz en Rustiekputz.

Dit type binnenstucwerk is ideaal voor bijvoorbeeld de woonkamer. Met sierpleister kun je de gewenste sfeer creëren in de desbetreffende ruimte.

De meest gebruikte vorm van sierpleister in Nederland is Spachtelputz. Dit is een sierpleister met een korrelige structuur. Je kunt zelf kiezen hoe groot de korrels in het stucwerk moeten zijn.

Behangklaar of sausklaar stucen?

Wil je gaan behangen of verven? Dan is glad stucwerk een uitstekende keuze. Als je gaat behangen, is het belangrijk dat de muur geen grote oneffenheden heeft. Echter, hoeft de muur niet per se zo mooi afgewerkt te worden als bij sausklaar stucen.

Wil je de wand gaan verven, dan blijft de wand immers zichtbaar. Vandaar dat er soms onderscheid gemaakt wordt tussen sausklaar en behangklaar stucen.

Uiteraard is het ook mogelijk om je wand helemaal mooi vlak af te laten werken als je wilt gaan behangen.

Wat is raapwerk?

Wanneer een muur erg ongelijk is, dan zal er eerst raapwerk moeten worden uitgevoerd voordat de vakman aan de slag kan met de afwerking van de muur.

Bij raapwerk wordt er een dikke laag stucwerk aangebracht, zodat de wand hierna overal gelijk is. Vervolgens kan de wand nog worden afgewerkt, met bijvoorbeeld een sierpleister.

Stucwerk voor in de badkamer

Wil je graag de badkamer laten stucen? Ook dit is mogelijk! Het stucen van de badkamer kent zelfs een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van tegelwerk. Zo heeft stucwerk bijvoorbeeld geen voegen waar bacteriën zich tussen kunnen gaan nestelen.

Een badkamer met stucwerk is hierdoor ook hygiënischer dan een badkamer met tegelwerk. Stucwerk is ook zeer eenvoudig te reinigen.

Er zijn verschillende soorten stucwerk die in de badkamer toegepast kunnen worden. Onderstaande vormen van stucwerk vind je het meest terug in de badkamer.

  • Tadelakt
  • Microcement & Microbeton
  • Beton Ciré

Betonstuc op de achtergrond

Binnenstucwerk bij een nieuwbouw woning?

Heb je een nieuwbouwwoning en zou je hier graag stucwerk willen laten uitvoeren? Dan raden we klanten over het algemeen af om voor een sierpleister te kiezen.

Sierpleisters met een patroon zijn namelijk lastig te repareren. Nieuwbouw woningen hebben echter nog werkende muren. Hierdoor is de kans op scheuren in het binnenstucwerk veel groter.

We raden aan om voor glad stucwerk te kiezen als je een nieuwbouw woning wilt laten stucen. Eventuele scheuren in het stucwerk zijn dan namelijk eenvoudig te repareren.

Benieuwd naar de kosten voor binnenstucwerk?

Zou je graag willen weten wat het kost om jouw wand/plafond aan te laten pakken? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan. Op deze manier krijg je een goed beeld van wat de klus je zal kosten.

De kosten zijn overigens afhankelijk van diverse factoren, waaronder het type stucwerk en het oppervlakte dat gestuct moet worden. Probeer de klus daarom zo goed mogelijk te beschrijven als je een offerte bij ons aanvraagt. Op deze manier kunnen wij je een goed beeld van de prijs geven.

Meer weten over een vorm van binnenstucwerk?

Wil je graag meer weten over een bepaald soort stucwerk? Dan raden we je aan om eens rond te kijken op onze website. We hebben namelijk ook pagina’s die helemaal aan één type stucwerk zijn toegewijd. Op deze pagina’s lees je dus alles wat je over desbetreffende vorm van stucwerk moet weten.

Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd geraakt in Spachtelputz, dan kun je op de pagina over Spachtelputz meer informatie over dit type stucwerk vinden. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Stukadoor Petersen

Heb jij binnenstucwerk nodig? Dan ben je bij Stukadoor Petersen absoluut aan het juiste adres. Onze vakmensen hebben veel ervaring met stucwerk en zijn in staat om jouw wand of plafond prachtig af te werken.

Wij zijn in staat om vrijwel iedere vorm van stucwerk aan te brengen. Hierdoor krijgt jouw wand of plafond altijd de gewenste uitstraling.

Naast binnenstucwerk kun je overigens ook voor buitenstucwerk bij ons terecht. Ben je benieuwd wat we op dat gebied kunnen betekenen? Bezoek dan de pagina Buitenstucwerk. Hier lees je alles over de soorten stucwerk die buiten aangebracht kunnen worden.

Neem gerust contact met ons op

Heb je nog vragen over binnenstucwerk of over ons als bedrijf en heb je het antwoord niet op onze website kunnen vinden? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag.