• Home
  • Glad stucwerk

Glad stucwerk

Laad jij je wanden of je plafond het liefst afwerken met glad stucwerk? Dat is onder andere een uitstekend idee als de ruimte relatief klein is. In dat geval zorgt glad stucwerk voor een ruimtelijk effect. De ruimte zal op die manier dus groter lijken.

Het vormt bovendien de basis voor verschillende andere afwerkingen. Ook als je bijvoorbeeld wilt gaan sauzen of behangen, is het verstandig om je wanden eerst van glad stucwerk te voorzien.

Glad stucwerk heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudig te herstellen als er sprake is van schade. Daarnaast zorgt glad stucwerk ervoor dat je woning een strakke uitstraling krijgt. Oneffenheden worden door het stucen weggewerkt.

Wanneer is glad stucwerk een uitstekende keuze?

Er zijn dus veel situaties waarin je ervoor kunt kiezen om glad stucwerk aan te brengen. Hieronder noemen we een aantal goede voorbeelden:

  • Als je de wanden wilt gaan sauzen of behangen
  • Als je de wand wilt afwerken met Spachtelputz
  • Als je latex wilt gaan spuiten

Kortom: voor vrijwel iedere andere afwerking vormt glad stucwerk de basis. Wil je jouw wanden of plafond laten stucen? Dan is het mogelijk dat de vakman zal aangeven dat er eerst een laag glad stucwerk aangebracht moet worden.

De voordelen van glad stucwerk

Glad stucwerk heeft een aantal belangrijke voordelen. Hieronder benoemen we de belangrijkste voordelen van deze vorm van stucwerk:

  • Hecht eenvoudig
  • Vrij goedkoop in verhouding tot andere soorten stucwerk
  • Geschikt als basis voor diverse andere vormen van stucwerk
  • Eventuele scheuren zijn eenvoudig te repareren
  • Glad stucwerk zorgt voor een ruimtelijk effect

Glad stucwerk is ideaal voor een nieuwbouw woning

Glad stucwerk is dus zeer eenvoudig te herstellen als er scheuren in het stucwerk ontstaan. Dit omdat er geen sprake is van reliëf of van een patroon. Hierdoor hoeft de stukadoor tijdens het herstelwerk niet zijn best te doen om het reliëf perfect aan te laten sluiten.

Glad stucwerk op de muur

Het is ook vrijwel onmogelijk om stucwerk met reliëf te repareren zonder dat er verschil zichtbaar blijft. Om deze reden is glad stucwerk ook de perfecte vorm van stucwerk voor een nieuwbouw woning. Bij een nieuwbouw woning werken de muren namelijk nog, waardoor de kans op scheuren in het stucwerk veel groter is.

Wanden en plafonds

Glad stucwerk kan zowel op de wanden als op het plafond van je woning worden aangebracht. Het aanbrengen van glad stucwerk op het plafond is over het algemeen iets duurder.

Dit omdat het plafond lastiger te bereiken is, waardoor deze klus ook arbeidsintensiever wordt. Voor het plafond is glad stucwerk overigens wel een van de meest gekozen vormen van stucwerk.

Voor de wanden wordt er ook vaak voor sierpleisters als spachtelputz gekozen.

Behangen of verven?

Wil je jouw wanden van glad stucwerk voorzien omdat je gaat behangen of verven? Dan is het soms goed om onderscheid te maken tussen sauzen en behangen.

Wil je de wand na het stucen verven, dan moet de wand namelijk perfect worden afgewerkt. Oneffenheden zullen anders ook na het verven zichtbaar blijven.

Voorzie je de wanden van een laag behang, dan doen kleine oneffenheden er niet toe. Het is in dat geval wel van belang dat de wand vlak is, maar niet noodzakelijk zo mooi egaal als wanneer er gesausd moet worden.

Om bovenstaande reden kan er onderscheid gemaakt worden tussen sausklaar en behangklaar stucen. De kosten voor behangklaar stucen liggen iets lager. Het gaat in beide gevallen echter wel om glad stucwerk. Uiteraard is het ook mogelijk om je wand helemaal mooi glad te laten maken als je behang laat aanbrengen.

Glad stucwerk laten verzorgen door Stukadoor Petersen

Als je jouw wanden van glad stucwerk wilt voorzien, ben je bij Stukadoor Petersen aan het juiste adres. Onze vakmensen hebben veel ervaring en een vaste hand, waardoor ze jouw wanden en plafond mooi egaal kunnen maken. Hierdoor ziet jouw wand of plafond er straks weer prachtig uit.

Laat je glad stucwerk aanbrengen als basis voor een andere afwerking? Dan is het ook mogelijk om de wand helemaal door ons af te laten maken. Zo kunnen wij de wand bijvoorbeeld afwerkingen met Spachtelputz nadat we hem mooi glad hebben gemaakt.

Wil je meer weten over de verschillende afwerkingen? Kijk dan eens rond op onze website.

Een offerte voor glad stucwerk aanvragen

Wil jij je wanden graag mooi vlak en egaal krijgen? Vraag dan een offerte bij ons aan om een goed beeld te krijgen van de kosten.

Beschrijf de klus zo goed mogelijk als je een offerte bij ons aanvraagt, zodat wij je een goed beeld van de prijs kunnen geven. Het oppervlakte van de wand of het plafond en het type stucwerk hebben veel invloed op de prijs.

Heb je nog vragen over onze diensten? Neem dan contact met ons op, zodat we de mogelijkheden met je kunnen bespreken.