• Home
  • Plafond stucen

Plafond stucen

Wil je graag het plafond stucen? Dat is zeker geen gek idee! Het plafond heeft namelijk veel invloed op de uitstraling van een ruimte. Laat je een plafond in een kleine ruimte bijvoorbeeld van glad stucwerk voorzien, dan kan de woning ruimer ogen.

Zitten er scheuren in je plafond? Dan valt dit uiteraard ook op en kun je deze het best laten wegwerken. Ook als het plafond niet overal gelijk is, kan stucwerk de uitstraling van een ruimte enorm veranderen.

Als je het plafond wilt laten stucen, ben je bij Stukadoor Petersen aan het juiste adres. Als specialist in stucwerk weten wij precies hoe we je plafond weer prachtig kunnen opknappen.

Het plafond stucen, hoe doe je dat?

Het plafond stucen is iets wat je het best aan de vakman kunt overlaten. Een stukadoor moet namelijk een erg vaste hand hebben. Bovendien is een stukadoor in staat om het gewenste patroon te creëren. Zonder ervaring is dit bijna niet te doen. Daarnaast krijg je op het werk van de stukadoor ook garantie.

Plafond stucen door een stukadoor

Hoe het plafond stucen precies in zijn werk gaat, is afhankelijk van het type stucwerk waarvoor gekozen wordt. Hieronder hebben we de soorten stucwerk opgesomd die het meest gekozen worden voor het plafond.

Ieder soort stucwerk heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over welk type stuckwerk je graag op het plafond wilt aanbrengen. We zullen de bovenstaande soorten stucwerk dan ook nog verder toelichten op deze pagina.

Het plafond stucen met glad pleisterwerk

Glad pleisterwerk is een van de meest gekozen soorten stucwerk voor op het plafond. Met glad pleisterwerk is het mogelijk om het plafond mooi vlak te maken. Dit is ideaal als je een ruimtelijk effect wilt creëren.

Het plafond stucen met glad pleisterwerk is dus een goed idee als je een kleine ruimte wilt laten aanpakken. Toch kun je ook in een grotere ruimte het plafond stucen met glad pleisterwerk.

De meeste mensen vinden een glad plafond mooier dan een plafond met reliëf.

Ideaal voor in nieuwbouw woningen

Heb je een nieuwbouw woning, dan raden we eigenlijk altijd glad pleisterwerk aan. Bij een nieuwbouw woning werken de muren en het plafond namelijk nog. Hierdoor is de kans op scheuren een stuk groter dan bij een woning die ouder is dan vier jaar.

Als je glad stucwerk hebt, zijn scheuren eenvoudig te repareren. Heb je stucwerk met reliëf dan is het ook mogelijk om eventuele schade te herstellen, maar dit blijft altijd zichtbaar. Tenzij dat je het hele plafond opnieuw laat stucen uiteraard.

Het plafond stucen met schuurwerk

Schuurwerk is een type pleisterwerk. Na het aanbrengen van het materiaal wordt het geschuurd om het gewenste effect te krijgen. Op deze manier is het mogelijk om verschillende patronen in het schuurwerk aan te brengen. Laat je het plafond stucen met schuurwerk, dan krijg je dus weer een heel ander effect dan met glad pleisterwerk.

Schuurwerk kan er prachtig uitzien in een grotere ruimte. Laat je het plafond stucen van een erg kleine ruimte, dan raden we over het algemeen glad stucwerk aan.

Het plafond laten spuiten

Het ook mogelijk om je plafond te laten spuiten met spackspuitwerk. Dit gebeurt onder hoge druk en het plafond kan op die manier vrij snel gestuct worden.

Doordat het oppervlak zo snel is afgewerkt, betaal je per vierkante meter ook relatief weinig voor spackspuitwerk. Spackspuiten kan overigens in vrijwel iedere gewenste kleur. Hierdoor hoef je na het aanbrengen van het spackspuitwerk niet meer aan de slag met de verfroller.

Naast spackspuiten behoort ook latex spuiten tot de mogelijkheden. Spackspuitwerk heeft een korrelige structuur, terwijl latex in een vlakke laag wordt aangebracht. Ook latex kan in iedere gewenste kleur worden aangebracht.

De vakmensen van Stukadoor Petersen

Wil jij je plafond stucen? Laat dit dan over aan de vakmensen van Stukadoor Petersen! Onze vakmensen hebben veel ervaring met stucwerk en zijn hierdoor in staat om het plafond de gewenste uitstraling te geven.

Wij kunnen je plafond spackspuiten, maar ook van glad pleisterwerk of schuurwerk voorzien. Ben jij benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Een offerte aanvragen voor plafond stucen

Hoeveel het kost om je plafond te laten stucen is afhankelijk van verschillende factoren. Om te beginnen zul je een type stuckwerk moeten kiezen. Dit kan veel invloed op de kosten hebben, omdat de materiaalkosten verschillen en omdat diverse soorten stucwerk ook op verschillende manieren moeten worden aangebracht. Daarnaast is de totaalprijs uiteraard ook afhankelijk van de kosten.

Ben jij benieuwd naar wat het plafond stucen je zal kosten? Vraag dan een offerte bij ons aan. Beschrijf de klus zo goed mogelijk in je aanvraag, zodat wij je ook een betrouwbare offerte kunnen geven.