Spackspuiten

Spackspuiten is anders dan andere vormen van stucwerk. Spackspuitwerk wordt namelijk niet met een spaan aangebracht, maar met behulp van een machine. Onder hoge druk wordt het materiaal tegen het oppervlak aangespoten. Omdat spackspuiten met behulp van een machine gaat, kan er ontzettend snel een groot oppervlakte afgewerkt worden. Om die reden is spackspuiten relatief gezien ook zeer goedkoop.

Spackspuitwerk heeft een korrelachtige structuur en is zeer geschikt om bijvoorbeeld scheuren mee weg te werken. Het materiaal kan in iedere gewenste kleur worden aangebracht, waardoor je later niet meer hoeft te verven. Spackspuiten in de gewenste kleur is overigens wel iets duurder. Echter, zullen de kosten alsnog lager liggen dan wanneer je de wand hierna nog eens zou laten verven. Spackspuiten kan dus een uitstekend alternatief zijn voor het sauzen van de muur. Houd er wel rekening mee dat spackspuitwerk een korrelige structuur heeft. Vind je die structuur niet mooi, kun je beter voor verven kiezen.

De voordelen van spackspuiten

Spackspuiten kent verschillende voordelen. Ben je benieuwd naar de voordelen van spackspuitwerk? Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van het materiaal voor je opgesomd.

  • Het materiaal is eenvoudig aan te brengen
  • Spackspuiten is relatief goedkoop
  • Scheuren kun je gemakkelijk herstellen door gaaswerk aan te brengen en vervolgens te spackspuiten
  • Men kan het materiaal gelijk de gewenste kleur geven

Als de wand erg ongelijk is, is het overigens wel aan te raden om eerst glad stucwerk aan te brengen. Echter, is een afwerking met spackspuitwerk dan nog steeds goedkoper dan een afwerking met sierpleister bijvoorbeeld. Net als met Spachtelputz heb je ook met spackspuitwerk invloed over het formaat korrels.

Zo wordt spackspuitwerk aangebracht

Voor het spackspuiten is het soms vereist dat het oppervlak eerst nog gelijk wordt gemaakt. Dat kan door middel van glad stucwerk of raapwerk, afhankelijk van hoe ongelijk het oppervlak is. Vervolgens zal de vakman de volgende stappen volgen om het spackspuitwerk aan te brengen:

  1. Eerst wordt alles goed afgeplakt om vlekken te voorkomen.
  2. Om scheuren te repareren wordt soms eerst gaaswerk aangebracht.
  3. Eventueel wordt het materiaal gemengd om de juiste kleur te krijgen.
  4. De vakman zal beginnen met spackspuiten.
  5. Na afloop zal de vakman de afplaktape netjes verwijderen en zijn materiaal opruimen.

Spackspuitwerk kun je het best overlaten aan een vakman

Het is aan te raden om spackspuitwerk over te laten aan een vakman. Op die manier voorkom je namelijk dat je straks vlekken krijgt op bijvoorbeeld je meubilair. Bovendien kun je er zo zeker van zijn dat ieder stukje goed is meegepakt. Een vakman zal altijd gebruik maken van het beste materiaal en bovendien krijg je garantie op het spackspuitwerk.

Ondanks dat spackspuitwerk met een machine gebeurt, is het dus alsnog aan te raden om hiervoor een vakman met ervaring in te schakelen. Als je zelf aan de slag gaat en er gaat iets verkeerd, zullen de kosten alleen maar hoger oplopen. Vandaar dat we altijd het advies geven om een vakman in te huren als het op stucwerk aankomt. Tenzij dat je zelf ervaring hebt met stucwerk of met spackspuiten natuurlijk.

De kosten van spackspuitwerk

Omdat spackspuitwerk met een machine gebeurt, is het ontzettend goedkoop om je wand of plafond van dit type stucwerk te voorzien. Het werk is namelijk veel minder arbeidsintensief dan bijvoorbeeld het aanbrengen van Spachtelputz. Ook kan er binnen een relatief korte tijd een groot oppervlak worden afgewerkt.

Omdat het materiaal bij spackspuitwerk onder hoge druk tegen het oppervlak wordt gespoten, is het plafond net zo eenvoudig te bereiken als de wand. Hierdoor betaal je bij het spackspuiten van het plafond niet meer dan bij het spackspuiten van de wand. Ook dat is een groot voordeel van spackspuitwerk.

Spackspuitwerk door Stukadoor Petersen

Bij Stukadoor Petersen zijn we in staat om jouw wand of plafond van spackspuitwerk te voorzien. Op deze manier krijgt de ruimte de gewenste uitstraling. Je kiest zelf de kleur en de korrelgrootte van het spackspuitwerk.

Twijfel je nog of spackspuiten voor jou de beste oplossing is? Dan is het goed om te weten dat we bij Stukadoor Petersen ook andere vormen van stucwerk kunnen aanbrengen. Als alternatief voor spackspuiten kun je bijvoorbeeld voor een sierpleister als Spachtelputz kiezen. Spachtelputz wordt met de hand en met een spaan aangebracht, in plaats van met een machine. Voor Spachtelputz betaal je dan ook iets meer dan voor spackspuiten.

Een offerte aanvragen voor spackspuiten?

Wil je graag je wand of plafond laten spackspuiten? Vraag dan een offerte bij ons aan. Beschrijf zo goed mogelijk wat er precies bij jou in huis moet gebeuren. Op die manier kunnen we een nauwkeurige offerte opstellen. Het aanvragen van een offerte via ons platform is gratis en bovendien vrijblijvend.

Heb je nog vragen over onze diensten of mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op voordat je een offerte aanvraagt. Wij vertellen je graag meer over onze diensten.