• Home
  • Wanden stucen

Wanden stucen

Je wanden stucen is een goed idee als je wanden niet mooi egaal zijn of als er scheuren in de wand zitten. Ook kun je ervoor kiezen om je wanden te stucen als je graag een andere uitstraling wilt. Is je wand niet vlak genoeg, dan is het ook aan te raden om de wand te laten stucen voordat je de wand gaat verven of behangen. Oneffenheden zullen namelijk ook door het behang of door de verflaag heen zichtbaar blijven.

Wil je een of meerdere wanden stucen? Dan helpen wij van Stukadoor Petersen je hier graag bij! Wij hebben veel ervaring met stucwerk en zijn in staat om je wanden van verschillende soorten stucwerk te voorzien. Vraag een offerte bij ons aan als je jouw wanden van stucwerk wilt laten voorzien.

Wanden stucen kun je het best aan een vakman overlaten

Ben je van plan om je wanden van stucwerk te voorzien? Dan is het aan te raden om hiervoor een expert in te schakelen. De wanden stucen is namelijk een klus waarvoor veel ervaring vereist is. Voor stucwerk in het algemeen heb je een zeer vaste hand nodig, anders ontstaan er oneffenheden. De professionele stukadoor maakt alleen gebruik van het beste materiaal. Daarnaast heb je bij een vakman als Stukadoor Petersen garantie op het stucwerk. Wanneer wij je wanden stucen, kun je zeker zijn van een prachtig eindresultaat.

Verschillende soorten stucwerk voor de wand

De wanden kunnen op verschillende manieren gestuct worden. Hieronder benoemen we de verschillende soorten stucwerk waaruit je kunt kiezen als je de wanden wilt laten stucen.

  • Spackspuiten
  • Sierpleister
  • Sausklaar stucen
  • Behangklaar stucen
  • Raapwerk

Weet je al wat voor type stucwerk je op de wanden aan wilt laten brengen? Dan is het ook goed om te weten dat we voor verschillende soorten stucwerk een individuele pagina hebben aangemaakt. Daar houden we de informatie minder algemeen.

De wanden stucen met raapwerk

Zitten er enorme verschillen in de wand? Dan is het belangrijk dat de wand mooi vlak wordt gemaakt. We spreken van raapwerk als er een dikke laag stucwerk aangebracht moet worden om de wand vlak te krijgen. Die laag kan tot wel 5 centimeter dik zijn. Na het aanbrengen van raapwerk kunnen de wanden nog eens gestuct worden voor de afwerking. Zo kun je ervoor kiezen om de wanden hierna nog eens te stucen met sierpleister.

De wanden stucen met sierpleister

In veel gevallen kiest men ervoor om de wanden te stucen met sierpleister. Er zijn verschillende soorten sierpleisters om uit te kiezen. De meest bekende sierpleister is Spachtelputz. Dit is een sierpleister met een korrelige structuur. Er zijn echter nog meer sierpleisters om uit te kiezen. Sierpleisters kunnen over het algemeen erg goed tegen een stootje.

Behangklaar of sausklaar stucen?

Wil je de wand gaan verven of behangen, dan is de wanden stucen vaak ook een vereiste. De wand moet namelijk egaal zijn om het beste eindresultaat te krijgen. Wil je gaan behangen, dan maakt het iets minder uit als er nog oneffenheden te zien zijn. Om die reden maken we vaak onderscheid tussen behangklaar en sausklaar stucen. Bij sausklaar stucen moet de wand echt helemaal mooi vlak zijn. Hierdoor is de stukadoor meer tijd kwijt, waardoor de kosten ook iets hoger zullen liggen.

De wanden spackspuiten

Niet altijd is het noodzakelijk dat een stukadoor met de hand aan de slag gaat. Het is namelijk ook mogelijk om spackspuitwerk op de muur aan te brengen. Dit gebeurt onder hoge druk met behulp van een machine. Spackspuitwerk kan relatief snel worden aangebracht en is niet zo arbeidsintensief. Om die reden liggen de kosten van spackspuitwerk vaak ook vrij laag. Spackspuitwerk kan in verschillende kleuren worden aangebracht en het heeft een korrelige structuur.

De wanden stucen van een nieuwbouw woning

Als je een nieuwbouw woning hebt, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de wanden nog werken. Het risico op scheuren is bij woningen met een leeftijd tot vier jaar oud daarom hoger. Om die reden is het aan te raden om de wanden van een nieuwbouw woning van glad stucwerk te voorzien. Op die manier kunnen eventuele scheuren gemakkelijk hersteld worden. Bij een wand met reliëf blijft het ook na herstel zichtbaar dat er ooit sprake is geweest van schade, tenzij dat de wand helemaal opnieuw gestuct wordt.

Een offerte aanvragen

Wil je jouw wanden laten stucen door een vakman? Dan ben je bij Stukadoor Petersen aan het juiste adres. Wij zijn in staat om jouw wand de gewenste uitstraling te geven. De kosten van het stucwerk zijn onder andere afhankelijk van het type stucwerk en van het oppervlakte dat gestuct moet worden. Ben jij benieuwd naar wat je betaalt voor het stucen van de wanden? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte bij ons aan. Beschrijf de klus goed in je aanvraag, zodat we je een goed beeld kunnen geven van de prijs.

Heb jij nog vragen over onze diensten? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag.