• Home
 • Stukadoor Nunspeet

Stukadoor Nunspeet

Een stukadoor in Nunspeet aan het zoeken? Nog wat extra informatie willen weten over je wand- en/of plafondafwerking? Middels deze pagina geven wij de nodige informatie en handige tips die zullen helpen bij het maken van een keuze.

De beste stukadoor in de regio Nunspeet vinden start hier. Het is belangrijk om dan een goede vergelijking te kunnen maken van de vakmannen. Het ideale scenario is een goedkope stukadoor die met veel ervaring en kennis, de klus op korte termijn kan uitvoeren. Helaas is de kans groot dat

Lees direct verder..

Waarom een stukadoor inschakelen?

Nog aan het twijfelen het er een stukadoor het werk moet uitvoeren of dat je dit zelf kan gaan doen? Het aanbrengen van stucwerk is echt vakwerk. Een vak waarmee je groeit door de ervaring.

De grootste voordelen voor het uitbesteden van stucwerk is gemak en kwaliteit. Een stucadoorsbedrijf zorgt voor de juiste voorbereidingen en dat alles naar wens wordt afgerond. De wensen zullen in samenspraak worden bepaald.

Gereedschap van een stukadoor

Voordelen van een stukadoor

Overweeg je het inschakelen van een stukadoor? Dan kan je rekenen op een aantal voordelen. De voordelen van het inhuren van een stukadoor zijn als volgt:

 • Door een stukadoor in te huren krijg je garantie op het stukwerk.
 • Een stukadoor verleent professioneel en onafhankelijk advies aan klanten en hanteert een oplossingsgerichte werkwijze.
 • Je bent verzekerd van kwaliteit als je een stukadoor inhuurt, waardoor je zeker weet dat het stucwerk ook langer mee gaat.
 • Je ervaart een verhoogde mate van wooncomfort als je muren en plafonds mooi afgewerkt zijn door een stukadoor.
 • Je kunt profiteren van het verlaagd btw-tarief op stucwerk.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op het stucwerk

Wat kost een stucadoor in Nunspeet?

De verschillende prijzen van een stukadoor zullen afhangen van het gewenste stucwerk. Zo liggen de prijzen uiteen, waarmee het goedkoopste gladde stucwerk wordt aangebracht vanaf €8 per m2. Wordt er gekozen voor een luxere uitvoering zoals beton-cire, dan kan de prijs wel oplopen tot €120 per m2.

Overzicht kosten van de meest gekozen soorten stucwerk:

Soort stucwerkPrijs per m2
Spachtelputz€12,- tot €20,-
Glad stucwerkVanaf €8,-
Spackspuiten€7,- tot €15,-
Beton-Cire€80,- tot €120,-

De kosten per m2 worden samengesteld door het materiaal en de arbeid. Deze tarieven geven daarom een goed beeld over de totale kosten die bij een klus komen kijken.

Het uurtarief van stucadoors liggen tussen de €25 en €40 per uur. Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om op basis van het uurtarief een stukadoor in te schakelen. Bij een kleine klus, of het repareren van schade, is dit vaak gebruikelijker.

Stukadoor Nunspeet aan het werk met spachtelputz

Aandachtspunten bij een offerte

Voordat er een keuze gemaakt kan worden tussen de verschillende stukadoors uit de regio, is het slim om meerdere offertes op te vragen. Allen waar moet je nou op letten bij het vergelijken van deze offertes?

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op het stucwerk

De inhoud van een offerte omvat vaak de volgende punten:

 1. Omschrijving van de opdracht
 2. Het aantal vierkante meters
 3. Een prijseenheid (per uur of per vierkante meter)
 4. De totale kosten voor de klus
 5. Uitvoerperiode
 6. Garantie op het stucwerk

Een offerte kan van bovenstaande punten afwijken, maar dit zijn de belangrijkst punten. Heb je het gevoel dat de offerte niet geheel overeenkomt met de opdracht, vraag dit dan voor de zekerheid na. Tevens is het belangrijk dat er uiteindelijk een all-in prijs duidelijk is, om te voorkomen dat er achteraf nog ‘bijkomende kosten’ wordt gerekend.

Goedkope stukadoor in Nunspeet

Een goedkope stukadoor is steeds moeilijker te vinden. Agenda’s van vakmannen worden vrij snel gevuld. Maar het is zeker niet onmogelijk om een stucadoorsbedrijf Nunspeet met een scherp tarief te vinden. Er zijn dan ook een aantal handige bespaartips die de kosten kunnen drukken. Zo hebben wij 3 handige bespaartips op een rij gezet.

 1. Vergelijken van stukadoors
 2. Stukadoor uit de regio
 3. Een groot oppervlakte zorgt voor lagere m2 prijs.

Wanneer een verlaagd BTW-tarief?

Het btw tarief is onderdeel van de totale kosten. Doordat sommige werkzaamheden onder het lage btw-tarief vallen, scheelt dit al een flink bedrag. Een hoog btw tarief is 21% en het lage tarief is 9%. Een belangrijk vereisten is dat de woning ouder dan 2 jaar is. Bij een nieuwbouwwoning kan het dus een optie zijn om een tijd te wachten met schilder- of stucwerk.

Ga naar de site van de belastingdienst voor meer informatie

Wat doet een stukadoor Nunspeet?

De werkzaamheden van een stukadoor is al het stucwerk wat aan wanden en plafonds gedaan kan worden. Ook een buitengevel is geschikt voor stucwerk en is onderdeel van het werk van een stukadoor.

Wat je van een stukadoor kan verwachten is vooraf goed advies. De volgende stap is natuurlijk het aanbrengen van het stucwerk op de juiste wijze. Zo zal ieder soort stucsoort een eigen techniek hebben om een mooi resultaat te krijgen. Nadat al het stucen is afgerond, zal het allemaal weer netjes achter gelaten worden. Mochten er nadien nog opmerkingen zijn, dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk door te geven. Een goed stukadoorsbedrijf zal waar nodig stucwerk herstellen.

Niet iedere stucadoor is bekwaam genoeg om ieder soort aan te brengen. De veelal standaard opties als het glad stucen of een misschien de keuze voor een lichte korrel, dit moet geen probleem zijn voor een doorsnee vakman. Echter als het gaat om buitenstucwerk of misschien het laten aanbrengen van venetiaans stucwerk, dan kan het nodig zijn om op zoek te gaan naar een gespecialiseerde stukadoor in Nunspeet

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op het stucwerk

Soorten stucwerk

Er zijn diverse soorten stucwerken waaruit gekozen kan worden. De keuze zal mede bepaald worden door de functionaliteit maar ook het uiterlijk. We verdelen het stucwerk in 4 categorien:

1. Saus- en behangklaar stucen: Een muur glad stucen is de basis, hierna kan er zelf door middel van verf of behang een kleur gegeven worden aan de wanden en/of plafonds.

2. Spackspuiten: Door de lage kosten en degelijke uitstraling, is dit een goede optie op het moment dat er een groot oppervlakte snel en tegen een laag tarief aangebracht moet worden. het resultaat is een lichte korrel op de muur en kan in diverse kleuren worden aangebracht. Het voordeel is dat het stootvast is en is direct klaar na het aanbrengen.

3. Sierpleister aanbrengen: Hier zijn weer meerdere gradaties in  en vooral de structuur maakt hierin het verschil. De kosten zullen wel hoger liggen dan de 2 voorgaande categorien. Maar bekende namen hierin zijn:

 • Spachtelputz
 • Rustiekputz
 • Granol

4. Luxe stucsoorten: Vaak voor de kleinere oppervlaktes zoals een keuken of badkamer, wordt er gekozen voor een luxueuze uitstraling. De kosten per vierkante meter liggen hierbij fors hoger, maar de uitstraling is dit veelal meer dan waard. Denk hierbij aan:

 • Beton cire
 • Tadelakt
 • Micro cement
 • Venetiaans stucwerk

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op het stucwerk

Overzicht van keurmerken

Er zijn een aantal keurmerken die een stukadoor kan dragen. Sommige gelden breder dan alleen voor een stukadoor, maar dit draagt wel bij aan vakmanschap en veiligheid van het stukadoorsbedrijf in Nunspeet. Het is dus goed om na te vragen of een stukadoor ergens bij aangesloten is. Een organisatie dient namelijk op de kwaliteit te controleren, dit geeft dus een houvast.

De meest voorkomende keurmerken zijn:

Afbouwkeur: Is een stichting opgezet om de kwaliteit van materiaal en service van stukadoors- en afbouwbedrijven hoog te houden. Zelf geven ze aan dit te controleren en niet iedereen kan dus zomaar dit keurmerk dragen, hiervoor dien je als stukadoor goed gekeurd te worden. Zo dienen ze de juiste opleidingen gevolgd te hebben en zal ook de praktijk aangetoond van voldoende niveau moeten zijn.

Meer lezen over Afbouwkeur

NOA: De Nederlandse Ondernemersverening voor Afbouwbedrijven (NOA) is een organisatie die zicht richt op alle afbouwbedrijven. Een stukadoor Nunspeet kan hier dus bij aangesloten zijn, maar ook bedrijven die andere afwerkingen doen aan vloeren, wanden en/of plafonds.

Is er een geschil met een noa-bedrijf, dan is hier een geschillencommissie voor in het leven geroepen die het helpt bij het oplossen van een conflict. Hierdoor sta je dus niet sterk op het moment dat een stukadoor zijn afspraken niet nakomt.

Meer lezen over NOA

ISO-9002: Mogelijk het breedste keurmerk, of eigenlijk is het een certificaat. International Organisation for Standardisation heeft diverse soorten certificaten. De ISO-9002 richt zicht op het controleren van de kwaliteit en of de klanten tevreden zijn over het geleverde werk. Een dergelijk certificaat is dus een goede indicatie over de klanttevredenheid en is geldig voor 3 jaar.

Keurmerken stukadoor

Belang van een keurmerk

Er zijn dus meerdere keurmerken die een stukadoorsbedrijf kan hebben. Een stukadoor Nunspeet kan zelf bepalen of ze zich hierbij aansluiten. Naar de klanten geeft het dus een stuk vertrouwen en garantie. Echter zijn veel stukadoors hier niet bij aangesloten, mede door de drukte is het voor veel stukadoors niet nodig.

In onze ogen is het wel goed om hier naar te vragen. Iedereen kan zich namelijk bij de kvk inschrijven als bedrijf zijnde. Om toch het kaf van het koren te scheiden kan een keurmerk een wereld van verschil zijn. De kosten voor een stukadoorsbedrijf met een keurmerk liggen vaak wel wat hoger, het is dus een afweging in hoeverre die extra kosten het waard zijn om ook meer zekerheid te hebben over de kwaliteit.

Ontvang een vrijblijvende offerte en bespaar op het stucwerk

Besparen op een stukadoor Nunspeet

De kosten van een woning laten stucen, kunnen fors oplopen. Veelal wordt er dan ook naar manier gezocht waarmee op de kosten bespaard kunnen worden. Dit is ook zeker mogelijk, hiervoor hebben wij diverse tips die we hieronder zullen doornemen.

Offertes vergelijken

Het vergelijken van offertes die diverse stukadoors in Nunspeet uitbrengen is een belangrijke stap. Het kan namelijk op een vrij eenvoudige manier worden aangevraagd via ons offerte vergelijk systeem. Daarnaast krijg je ook een beeld van de realistische kosten. Ongetwijfeld zullen er prijsverschillen optreden tussen de stukadoorsbedrijven, dit is ook direct de winst die je in de zak kan steken.

Waar op letten bij offertes

Aanvragen van de offertes is heel gemakkelijk, maar er zijn wel een aantal punten die de aandacht nodig hebben. Met de volgende punten zorg je voor een goede vergelijking van stukadoors in Nunspeet.

Totale kosten: Waar vaak als eerste naar gekeken wordt, zijn de kosten die onderaan op de offerte staan. Belangrijk hierbij is om niet enkel naar het getalletje te kijken, maar ook of alles wat besproken is, omschreven staat op de offerte. Op deze manier kan je voorkomen dat er bijkomende kosten zijn. Enkel het uurtarief van stukadoor in Nunspeet zegt zelf niet heel veel. De kosten per vierkante meter geven vaak een beter beeld.

Betrouwbaarheid: De kosten kunnen hoog oplopen. Daarom is het belangrijk dat een stukadoor te vertrouwen is. Dit kan in de kleine dingen zitten, zoals de bereikbaarheid. Heeft het bedrijf ook een adres waar je makkelijk terecht kan met vragen?

Reviews: Om de kwaliteit van een stukadoor te beoordelen, zijn de voorgaande klanten een goede graadmeter. Zoek zoveel mogelijk online naar reviews, maar vraag desnoods ook naar referenties.

Garantie: Welke garantie is er op het gedane werk? Wat valt er wel en wat niet binnen de garantie?

Beschikbaarheid: Een belangrijk punt om na te vragen is de termijn waarop de klus uitgevoerd zal worden. Zit je zelf met een deadline, dan moet dit wel kunnen matchen met de beschikbaarheid van het stukadoorsbedrijf.

Vraag vrijblijvend een offerte aan